Favorite

Blog

Rent a car iarna – sfaturi pentru conducatorii auto

Iarna nu-i ca vara spune o vorba si desi in unele zone ale tarii, precum in sud spre exemplu, nu se arata o iarna asa de aspra, este totusi valabil pentru toata lumea sa se echipeze pentru sezonul rece. Condusul iarna nu este la fel, asadar abordam acest subiect in randurile ce urmeaza, pentru toti conducatorii auto ce au in plan inchirierea unui autovehicul in perioada aceasta.

Alegerea masinii

Am mentionat de atat de multe ori cat este de important de avut in vedere de la bun inceput care este scopul calatoriei, pentru a alege masina inchiriata corespunzator. Mai ales acum, cand avem ploaie, zapada sau lapotiva, polei, noroi etc., tipul de masina este un aspect crucial. Uitam putin de preferinte de marca si trecem la lucruri mai serioase.

Jantele – sunt recomandate cele de otel si nu de aliaj. Trebuie spus de asemenea ca o preocupare in plus este despre masinile cu jante de 15 sau 16, intrucat cele cu jante mari au un nivel mai mic de aderenta.

Tractiunea – indiferent ca preferintele celui care inchiriaza vizeaza SUV-ul, Sedanul sau alte modele, este importanta tractiunea integrala. Asta inseamna ca masina va avea tractiune mai buna, cu mai bun control. Desigur, vorbim despre un consum mai mare, insa cel putin nu exista riscul de a ramane impotmolit pe drum. Daca preocuparea este de a tine cont de consum, trebuie optat pentru tractiunea simpla. Vorbim totusi de iarna, moment in care aveti nevoie de siguranta la volan.

Transmisia – masinile care au cutie automata sunt preferate desigur si la moda daca se poate spune astfel. Totusi pe timp de iarna se prea poate sa fie ceva mai rentabile celelalte. Cele cu transmisie manuala sunt excelente pentru ca permit manevrarea masinii mai bine pe suprafete ce sunt acoperite de zapada sau polei. Poate fi incetinita masina prin frana de motor.

Recomandam sa verificati atunci cand primiti masina. Aceasta trebuie sa aiba cauciucuri de iarna, lanturi de preferat, solutii de curatare pentru parbriz, antigel. Atentie, ne vom ocupa doar de anvelope montate, restul consumabilelor fiind necesare a fi cumparate de sofer.

Asigurarea

Asigurarea masinii pe timp de iarna este o recomandare. Atunci cand temperaturile sunt foarte scazute,  ninsoarea si drumurile pe care se circula mai greu sunt riscuri mai mari de a face accidente. Este de preferat sa va luati masurile de precautie necesare, cum ar fi o asigurare de tip CDW – collision damage waiver.

Desigur, la toate aceste sfaturi se aplica si regula condusului prudent. Masina inchiriata trebuie condusa cu maxima atentie, ca si cand ar fi bun personal, mai cu seama pentru ca pagubele vor fi supuse la plata cand predati masina.

Conditiile noastre de inchiriere va vor avantaja asadar nu este cazul sa va speriati ca sunteti incarcat la plata cu tot felul de taxe. Nu vom taxa extra pentru rezervare sau anularea acesteia, iar aceste cazuri sunt doar doua exemple care demonstreaza ca oferim variante avantajoase de inchiriere.

De preferat sa alegeti varianta de rent a car daca aveti deja experienta in arta condusului iarna. Discutati cu agentul nostru despre optiunile auto corespunzatoare cu destinatiile pe care le aveti. Va asteptam si in cadrul paginii noastre https://www.traxrentacar.ro/ cu oferte si informatii.

Anterior

Inchirierea auto in perioada sarbatorilor

d omentariu
  1. Adi
    Adi
    27/03/2021 at 11:56

    Foarte utile informatiile si articolul.

    Răspuns
Lasă un Răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sună-ne
Locație