Favorite

Blog

Top 5 greseli pe care sa le eviti atunci cand inchiriezi o masina

Totul pare comod si la indemana – atunci cand inchiriezi o masina este ca si cand ai cere ajutor sa imprumuti autovehiculul dorit, doar ca de data aceasta termenii si conditiile sunt parafate in contract. Nu iti va lipsi grija si atentia de a mentine masina in perfecta stare.

Sunt cateva greseli despre care putem spune ca se afla in topul celor mai frecvente. Asadar, pentru a evita sa fii supraincarcat, ar fi bine sa parcurgi aceste randuri.

Ce sa nu faci atunci cand inchiriezi o masina

  1. Depasesti timpul de predare.

Stim cu totii ca time is money, corect? Ceea ce pentru tine pare sa fie doar sfertul academic pentru firma de rent a car inseamna ca promisiunea fata de un alt client va fi incalcata, intrucat masina nu va fi gata spre o alta predare. Practic neatentia de a returna masina la o cu totul alta ora inseamna un lung sir de efecte. Poate mai mult te va interesa ca vei fi taxat in plus pentru aceasta greseala.

  1. Starea masinii la preluare

Mentionam doar de preluare pentru ca de aici porneste totul. Sunt intr-adevar poate cazuri in care un client este supus unor taxe pe nedrept, pentru ca la momentul predarii masina inchiriata prezenta urme, defectiuni. Este o responsabilitate asumata ca masina ce urmeaza sa o conduci, sa o inchiriezi sa o pastrezi asa cum ai primit-o. De aceea, la preluare semnezi si proces verbal. Nu faci asta, iti asumi sa fii  bun de plata.

  1. Nu intrebi despre alte taxe

Uneori problema nu este ca trebuie sa platesti ceva, ci ca trebuie sa platesti extra sau ceva despre care nu ai stiut. Asta inseamna sa fii atent de la bun inceput. Merita de precizat ca spre exemplu taxa de inchiriere a unei masini se va completa si de altele – garantii, asigurari, depozit etc. Asadar sumele acelea la care te raportezi prima data inseamna de fapt doar taxa aferenta unei masini si atat.

Apropo, daca numarul de zile de inchiriere este mai mare, sumele percepute sunt mai mici. Cat despre depozit, acesta difera de la un tip de masina la altul.

  1. Uiti de asigurare

Nu ai cum sa pleci la drum fara asigurare. Atentie insa, aceasta poate fi si una optionala, nu din pachetul de baza. De regula, fiecare oferta are caracteristicile ei asadar trebuie sa stii ce iti doresti. Poti cere o oferta cu asigurare antifurt spre exemplu.

  1. Nu intrebi despre predare

Poti fi taxat daca vei cere un alt loc de predare sau cel putin daca acest aspect nu a fost reglementat de la bun inceput. De regula, de unde inchiriezi, acolo te si intorci cu masina, dar nu este exclus sa ti se permita flexibilitate din acest punct de vedere. Trebuie insa sa discuti cu agentul si sa fii sigur ca acest aspect a fost mentionat in contract.

Acestea sunt doar 5 dintre clasicile greseli ce se intampla in ceea ce priveste inchirierea unei masini. Lucrurile se explica adesea prin graba celor care doresc sa ia masina si sa plece cat mai repede.

Formalitatile sunt insa necesara si iata de ce – te ajuta sa eviti plati inutile. Desigur ca daca se ajunge la asta, din punct de vedere al clientului vei spune despre agentie ca este neserioasa si ca experienta ta cu aceasta a fost deloc multumitoare. Iata deci cum adevarul are de fapt mai multe nuante.

Ce face diferenta? Consilierea! Afla de la agentii nostri tot ce trebuie sa stii despre masina dorita si inchirierea dorita, inainte de a semna contractul. Te asteptam in cadrul paginii cu detalii.

Anterior

Pleci direct de la aeroport cu masina dorita – afla cum

Următoarea

Aglomeratia afecteaza starea ta de sprit! Cum o combati?

Lasă un Răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sună-ne
Locație